Modern en klassiek gaan perfect samen bij Iittala

februari 02, 2016 Jules Nieuws 0 comments

Iittala heeft veel ware design-klassiekers in hun portfolio staan, een hoop daarvan zijn al lange tijd in productie. Maar er zitten ook prachtige ontwerpen bij die al even uit productie zijn, gelukkig betekend dit laatste niet dat Iittala ons niet het plezier gunt om toch in bezit van deze ontwerpen te komen.

Een van die klassiekers is daarom nu weer terug in productie genomen, namelijk de Scandia bestekset uit 1952 van Kaj Franck. Maar dat is niet alles, voor 2016 mogen we ook een nieuwe kleur verwelkomen in hun line-up. Al het glaswerk, met daarbij klassiekers zoals de glazen vaas van Alvar Aalto zijn nu in de kleur “emerald”, een fris donkergroen, verkrijgbaar.

Eerder hebben wij al eens over de glazen vogels van Iittala geschreven, iets waar het merk heel bekend om staat. Er zijn nu enkele nieuwe vogels beschikbaar, maar nog leuker zijn de iets minder bekende glazen Vulpes vossen. Deze zijn in 2014 voor het eerst geïntroduceerd en de familie is nu met twee leden uitgebreid.  Dit zijn een poolvos en een rode vos, een leuke aanvulling die misschien wel haaks staat op de vogels die ze het meeste maken (vogels en vossen zijn immers niet de beste vrienden), maar wel heel erg in de traditie van het merk past. De vossen zijn behoorlijk aan de maat, de rode vos, welke de grootste van de twee is, is maar liefst 42cm lang! De prijs is wel even slikken: €1250,- maar daar krijg je wel een prachtig staaltje modern design en vakmanschap voor terug.

Alle nieuwtjes van Iittala kun je hier bekijken op hun website.


Fotogalerij

Foto’s: Iittala


Interessant? Deel deze pagina:

facebooktwittergoogle_pluspinterest

Of volg ons!

facebookinstagram