De kracht van een eenvoudig concept: The Oak Men

januari 26, 2016 Jules Uitgelicht 0 comments

Hoe eenvoudiger het concept, hoe krachtiger het vaak is. De kunst van het weglaten, dat is dan ook precies wat Scandinavisch design maakt tot wat het is. Dit klinkt misschien simpel, maar is vaak moeilijker dan je denkt.

Deze eenvoud kun je zoeken in verschillende aspecten ven product-design. Natuurlijk zit dit in de vormgeving, hoe minder tierlantijnen, hoe meer het product spreekt. Maar, bij enkel de vormgeving hoeft het natuurlijk niet te stoppen, wat bijvoorbeeld te denken van het materiaal- en kleurgebruik?

Het Deense The Oak Men hebben zich op deze manier “doorgespecialiseerd” en hebben zich naast eenvoudige en sprekende vormen ook gestort op het gebruik van zo min mogelijk verschillende materialen en kleuren in hun ontwerpen. Zoals de naam doet vermoeden beperkt hun materiaalgebruik zich hoofdzakelijk tot (eiken)hout en meestal vinden we niet meer dan 2 verschillende kleuren in een ontwerp. De ontwerpen worden dan ook echt gekenmerkt door een aangename rust en warmte.

De oorsprong van The Oak Men, bestaande uit Anders Buchtrup Jensen en Peter Hensberg zit in de meubelmakerij (kasten om precies te zijn). De kennis en technieken die zij hiermee hebben verkregen zien we allemaal doorvertaald naar hun huidige ontwerpen die veel verder gaan dan kasten en meubels. Het portfolio is namelijk behoorlijk uiteenlopend en varieert van dienbladen en krukken tot opbergers en vijzels.


Fotogalerij

Foto’s: The Oak Men


Interessant? Deel deze pagina:

facebooktwittergoogle_pluspinterest

Of volg ons!

facebookinstagram