Modern shoppen met Marimekko

januari 19, 2016 Jules Tips 0 comments

Zoals niemand zal zijn ontgaan is het vanaf 1 Januari niet meer toegestaan voor winkels om plastic tasjes weg te geven wanneer je iets hebt gekocht. Reden voor ons om eens te kijken naar mooie alternatieven.

Tijdens het zoeken zijn we een behoorlijk aantal alternatieven tegengekomen, maar eigenlijk konden enkel de tassen van Marimekko ons echt behagen. De tassen (totes/ tote bags) zijn, zoals we van Marimekko gewend zijn, heerlijk eenvoudig vormgegeven. Geen poespas of dingen zonder functie, nee, gewoon puur functioneel. Dit maakt de prachtige kenmerkende prints die we op de tassen vinden nog veel sprekender. Meer aankleding van de tas zou de print namelijk te niet doen en verdringen, wat zonde zou zijn.

Stuk voor stuk tassen die niet te opvallend, maar wel kleurrijk zijn.

De meeste tassen beginnen rond de €29,-, dan heb je een typische shoppingbag. Simpel en doeltreffend, maar wel erg mooi. Als je wilt kun je het een stuk gekker maken met prijzen tot €198,-. Dan heb je wel meteen een tas die ook een stuk luxer en breder inzetbaar is. Alleen is dat niet de focus van het artikel, dus daar gaan we nog even niet te diep op in. De tassen  kun je op de website van Marimekko bekijken.

Alle tassen zijn gemaakt van “heavy-weight” katoen en zijn 43x44cm, een mooi formaat dus.


Fotogalerij

Foto’s: Marimekko


Interessant? Deel deze pagina:

facebooktwittergoogle_pluspinterest

Of volg ons!

facebookinstagram