Een strakke Scandinavische koffietafel – Deel 2

januari 15, 2016 Jules Lijstjes 0 comments

In navolging van deel 1 van onze zoektocht naar de ideale koffietafel/ bijzettafel dan nu het tweede en laatste deel. Met natuurlijk hele leuke inspiratie, maar dat is niet alles, ook de ontknoping van de zoektocht zullen we uit de doeken doen (en wij denken dat die best wel verrassend is). Maar we beginnen met het vervolg van ons lijstje.

Als eerste willen wij even stilstaan bij een voor ons toch wel hele nieuwe ontdekking, namelijk de Deense ontwerper Nicholas Oldroyd en zijn Sofabord NO.3 bijzettafeltje. Een enorm innovatief ontwerp waarbij er in totaal slecht 6 onderdelen worden gebruikt om de tafel te vormen. Het ontwerp is echt een toonbeeld van eenvoud en ruimtelijkheid. De poot wordt gevormd door slechts 1 gebogen buis, waarop het blad wordt gemonteerd. De kracht van de eenvoud, die zo typerend is voor modern scandinavisch design is in dit ontwerp dan ook enorm sterk. Helaas hebben we geen Nederlandse winkel gevonden die hem momenteel levert, dus de prijs is voor ons ook nog een raadsel. In Denemarken kost hij 1500 DKK (wat omgerekend ongeveer €200,- is).

nicholas-oldroyd-sofabord-no3-1

 

De Hem Key Coffee Table (50cm) van HEM.com is het grotere broertje van de Key Side Table (40cm). Beide tafels zijn lekker compact, alleen vonden wij de verhoudingen van de Coffee Table net ietsje beter staan in ons interieur. Het leuke aan deze tafels is dat ze leverbaar zijn met een tafelblad van kurk. Net even wat anders. Daarnaast zijn ze er ook met een houten tafelblad, maar dan zit je toch meer in lijn met de andere merken. De prijs: €199,- (nu in de aanbieding voor €119,40).

hem-key-coffeetable-kurk
hem-key-coffee-sidetable-paar

 

De IKEA PS 2014 Opbergtafel: Dit is de goedkoopste uit het lijstje met een prijs van €59,-. Ondanks dat we niet heel heel tevreden waren over ons huidige IKEA tafeltje zal deze niet zo gauw de problemen geven waar we nu tegenaan lopen. Hij voelt goed degelijk aan en het is een statisch ontwerp met een onderstel dat uit een geheel bestaat. Daarnaast is hij lekker compact met een diameter van 44cm en biedt hij ook handige opbergruimte. En als enige van het lijstje is hij ook nog eens heel kleurrijk, het knappe is dan ook nog eens dat dit niet overdreven of heel druk overkomt. Leuk detail: het bovenste blad van het tafeltje zou je bijvoorbeeld ook als dienblad kunnen gebruiken.

ikea-ps-2014-opbergtafel


 

Dan hebben we natuurlijk ook nog de ontknoping van onze zoektocht. Zoals aangegeven, is die misschien niet geheel wat je zou verwachten. We hebben namelijk gekozen om geen van de tafels uit de lijst te kiezen. Door de zoektocht zijn we namelijk helemaal gevuld met inspiratie en is de uitkomst dat we hem zelf zullen gaan maken uit hout en 1 ander materiaal (eigenlijk een item). Wat dat is, is nog even een geheim, maar dat zullen we vertellen zodra we zijn begonnen met het maken van het tafeltje. We houden jullie natuurlijk wel op de hoogte!


Interessant? Deel deze pagina:

facebooktwittergoogle_pluspinterest

Of volg ons!

facebookinstagram