Een strakke Scandinavische koffietafel – Deel 1

januari 12, 2016 Jules Lijstjes 0 comments

Soms zijn er van die zaken die heel erg praktisch zijn, je hebt ze al, het functioneert prima. Maar op een gegeven moment houden ze er gewoon mee op. Bij veel producten is dit enigszins te verwachten, maar bij een koffietafeltje/ bijzettafel verwacht je dit meestal toch niet direct.

Hoe vreemd het ook mag klinken, bij ons is dit wel gebeurd. Ons huidige koffietafeltje is er een van de Ikea met wieltjes, in eerste instantie niets mis mee, maar zodra je hem wat vaker hebt verplaatst blijkt helaas toch dat het niet het meest degelijk is. Op het moment is het zelfs zo dat hij uit elkaar valt als je iets te hard er naar kijkt. Tijd dus om ons te oriënteren op een vervanger.

Het formaat dat we zoeken is formatie koffietafel/ bijzettafel, een salontafel gaat zeker te groot worden. Daarnaast moet hij rond zijn, dat staat bij ons immers wel het mooiste, en minimalistisch. Licht, lucht en ruimte is namelijk wel iets waar ik ongelooflijk van houd. Met dit lijstje ben ik gaan kijken wat ik allemaal zou vinden en heb toch wel een aantal erg mooie tafels gevonden. De uitkomst zal je echter wel verbazen, maar dat zal volgen in deel 2 van dit blog. Eerst het eerste deel van de selectie die we hebben gemaakt:

1. De Muuto Around Small Table: Eigenlijk is dit een soort dienblad met poten, een erg leuk concept vind ik. De uitvoering is ook heel goed gedaan. De opstaande rand die zo typerend is voor deze tafel is namelijk uit een stuk hout gebogen wat hem erg clean doet overkomen. De diameter is 45cm en hij kost €349,-

Houseboat shoot

2. De Hay Copenhagen Round Table CPH20: Er wordt wel eens getwist of Hay echte klassiekers maakt, of dat de producten van Hay dat zullen worden. Ik denk zelf dat deze tafel dat wel eens zou kunnen worden. Hij maakt een hele klassieke indruk met de massief houten poten en het multiplex tafelblad. Maar is tegelijkertijd enorm modern en luchtig. Een erg fijne combinatie van eigenschappen als je het mij vraagt. De prijs? €296,- voor de 50cm versie.
hay-copenhagen-cph20-bijzettafeltje

3. Als laatste voor deel 1 hebben we de Normann Copenhagen Tablo Table Small: Deze tafel is niet enkel in een ronde versie beschikbaar, maar ook in een rechthoekige versie. Aangezien voor ons rond een vereiste is, kijken we even iets beter naar de ronde uitvoering waarvan twee maten beschikbaar zijn: de small (50cm) en de large (78cm). Het tafeltje heeft een plastic blad met iets opstaande rand en lichte houten poten. Voor het blad zijn ook nog veel verschillende kleuren beschikbaar. De prijs voor de small versie is €220,-

normann-copenhagen-tablo-tafel-small-bijzettafeltje

Later deze week zal deel 2 van onze zoektocht naar een mooie koffietafel volgen. Dus houdt het blog goed in de gaten!


Interessant? Deel deze pagina:

facebooktwittergoogle_pluspinterest

Of volg ons!

facebookinstagram